تهران - اقدسیه - خیابان گلزار (ولیعصر ) - کوچه رضاییان - پلاک 8
  • تلفن تماس 021-26755506

  • آدرس ایمیل

قصه و تربیت کودکان

قصه و تربیت کودک

نقش قصه در تربیت کودکان

مطالب مرتبط:

استفاده از قصه در حکم روشی برای آموزش و پرورش توانایی کودکان است.

قصه گویی فعالیت جالبی است که علاوه بر تحکیم پیوند کودک با والدین میتواند کارکرد های تربیتی و نقش روان درمانی را برای کودکان ایفا کند.

توجه به تاثیرات روانی، شخصیتی و درمانی قصه گویی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

قصه درمانی یکی از تکنیک های مفید و کوثر برای مقابله با آسیب های روحی کودکان میباشد.

بر اساس نظرات وتحقیقات، بسیاری از دانشمندان قصه گویی را به عنوان یک روش درمانی قابل توجه برای اختلالات رفتاری، اضطراب و مشکلات عاطفی کودکان مطرح میکنند که د ر نهایت با کاهش یا حتی برطرف شدن ای مسائل، آرامیش کودک را به دنبال خواهد داشت.

کودکان پرخاشگر، لجباز یا بیش فعال را میتوان از طریق قصه آرام و به کودکی تبدیل کردکه تمرکز و حوصله گوش دادن دار.

قصه هایی که کودک میشنود، آموزش یافتن راه حل مشکلات زندگی است و بچه ها هنگام شنیدن قصه های افسانه ای خود را با قهرمانان داستان ها شبیه سازی میکنند.

شجاعت قهرمانان قصه و فائق آمدن آن ها بر مشکلات بسیاری از ترس ها را در کودکان از بین میبرد.

قصه و تربیت کودک

مشکلات اجتماعی کودکان، آنان را به سوی انواع اختلالات رفتاری سوق داده و حتی نگرش آنان را نسبت به همسالان و مدرسه تغییر داده و باعث افت کارکرد تحصیلی آن ها میشود.

اگر از قصه درمانی به عنوان یک روش خلاق روان درمانی در این کودکان بهره بگیریم، با همان فرآیند همانند سازی میتوانیم شاهد بهبود رفتار کودک باشیم.

پژوهشگران در تحقیقی به تاثیر قصه درمانی در برای گروه های مختلف بیماران دارای اختلال روانی از جمله دررمان اختلال سلوک ( عبارت است از رفتاری که حقوق اساسی دیگران و هنجارهای اجتماعی متناسب با سن را نقض میکند ) تاکید دارند و آن را باعث افزایش خوآگاهی و  احساس شایستگی کودکان، و کمک به هویت یابی نوجوان میدانند.

آنچه باعث  ارتقای خدآگاهی شخص میشود این است که قصه ها کمک میکنند تا کودک تخیلات، رویداد ها و تصوراتش را در  یک کلیت منسجم کند.

در واقع قصه ها چارچوبی فراهم میکنند تا از طریق خودفهمی، کارایی در روابط بین فردی افزایش یابد.

افراد هنگام بیان داستان، توالی و رابطه معنا دار را کشف میکنند و نسبت به وضعیت خود بینش عمیق تری به دست می آورند.

از قصه ها میتوانند بر اثر گذاری بر حوزه وسعی از یافته ها و نیازها از جمله رفتارهای حمایت کننده، ترس از تنهایی، ارتابط ها و…. استفاده کرد.

قصه هایی که کودکان در سنین مختلف به آن ها نیازمندند، متفاوت است.

برای مثال نمیتوانیم برای کودک سه ساله قصه ای بگوییم که قهرمانمش کارهای خیلی بزرگ انجام میدهد، این کودک بهتر است قصه کودکی را که خوب غذا میخورد و حیوانات را دوست دارد، بشنود.

یک قصه خوب تمام جنبه های شخصیت  کودک را در بر میگیرد ومیتواند معلم خوبی برای رشد وی باشد، علاوه برا این ها قصه های خوب کودکی موجب میشود که انسان لذت کامل را از تمام دوران زندگی اش ببرد.

مطالب مرتبط

نظرات کاربران ۰

خرید حضوری تتر